Peter van Maurik (r) en Caroline Kallewaard van Camping Anna Friso in Kamperland ontvangen de eerste zwerfafval doe-tas uit handen van gedeputeerde Harry van der Maas.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Maurik (r) en Caroline Kallewaard van Camping Anna Friso in Kamperland ontvangen de eerste zwerfafval doe-tas uit handen van gedeputeerde Harry van der Maas. © Johan van der Heijden

Bingo met zwerfafval langs de Oosterschelde; ‘Leuk, nuttig en educatief tegelijk’

KAMPERLAND - 'Bingo!’ De vondst van een roggenei maakt de kaart compleet. Grote kans dat je de zwarte omhulsels, die met een beetje fantasie wat weghebben van een mini-mondkapje, rond deze tijd van het jaar hier tegenkomt, zegt Wilco Jacobusse van Nationaal Park Oosterschelde.

  1. Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’
    PREMIUM

    Zeeuwse band The Dirty Daddies vergoedt boete voor fan: ‘Ik vond het zó stom van mezelf dat ik die telefoon had gepakt’

    ‘Wie is de dame die in de omgeving van Raalte een boete heeft gekregen voor fietsen met telefoon in de hand? We vinden het tasje aan je stuur zo mooi dat wij graag je boete betalen!’ Deze oproep van The Dirty Daddies heeft een bijzondere ontknoping. Voor de Zeeuwse band, maar ook voor de anonieme vrouw op de foto die de politie Raalte deelde. Maar moet je als band wel zo’n boete willen vergoeden?