Volledig scherm
Een hond met een muilkorf. © ANP

Bijtende honden in Tholen voortaan sneller verplicht aan de muilkorf

THOLEN - Baasjes van agressieve honden in de gemeente Tholen kunnen voortaan sneller worden verplicht om hun viervoeter te muilkorven.

B en W hebben daartoe besloten na recente incidenten. Vier honden van twee verschillende eigenaren moeten voortaan verplicht een muilkorf dragen op straat, nadat ze betrokken waren bij bijtincidenten. Eén hond beet een mens, de overige drie beten een andere hond. Het duurde in deze specifieke gevallen enige tijd voor de gemeente de verplichting tot het dragen van een muilkorf kon opleggen.

Door de APV aan te passen, krijgt een ambtenaar nu de bevoegdheid dat veel sneller te doen. Dat gebeurt altijd in samenspraak met de burgemeester. ,,In het verleden moest na een bijtincident eerst een rapport van de politie worden afgewacht, waarna er een voorstel aan het college moest worden geschreven’’, legt gemeentesecretaris Simon Nieuwkoop uit. ,,Als het college dan tot een besluit kwam, was je al snel twee tot drie weken verder.’’ B en W vonden dat niet langer acceptabel. ,,Daarom hebben we nu met spoed dit besluit genomen’’, zegt wethouder Peter Hoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement