Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ThinkStock

Bij de Zeeuwse gemeenten liggen nog miljoenen op de plank van afgelopen jaar

VLISSINGEN - De Zeeuwse gemeenten hielden vorig jaar in totaal 51 miljoen euro over. Ze kregen meer geld binnen dan verwacht en gaven minder uit.

 1. De chef cuisine van 's werelds beste restaurant Geranium begon als afwasser in Katseveer. ‘Zonder Rutger was ik nooit kok geworden!’
  PREMIUM

  De chef cuisine van 's werelds beste restaurant Geranium begon als afwasser in Katseveer. ‘Zonder Rutger was ik nooit kok geworden!’

  WILHELMINADORP - De telefoon rinkelt voortdurend, appjes stromen binnen. Het nieuws dat Rutger en Jessica van der Weel na bijna 20 jaar hun sterrenzaak Katseveer in Wilhelminadorp per 1 oktober overdragen, slaat in de gastronomie in als een bom. Talloze topchefs begonnen er immers hun carrière. ,,Zonder Rutger was ik nooit kok geworden!”
 2. Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie
  PREMIUM

  Molenaar Adri had twee grote liefdes, Brassers molen en zijn familie

  Molenaar Adri Brasser uit Biggekerke is geen man van veel woorden. Maar hij laat van zich horen als zijn korenmolen ingebouwd dreigt te worden. De molenwieken zullen daardoor wind verliezen. Hij procedeert tot aan de Raad van State en zijn vurig pleidooi heeft succes. Nog steeds staat ‘Brassers molen’ in Biggekerke rondom vrij. De 7e en 8e generatie Brasser malen daar nu nog steeds meel en zetten Adri’s grote passie voort. Hij overlijdt op 87-jarige leeftijd aan Parkinson.