Volledig scherm
PREMIUM
Chefkok Jens Belpaeme werkt een bord met bloedworst af. © Camile Schelstraete

Bij bistro Bard’eau in Sluis is het vanille-ijs verwarmend

UIT ETENSLUIS - Brigitte Bardot is overal in Bard’eau in Sluis. De bistro/tapasbar serveert opperbest eten, al is het hoofdgerecht niet heel sexy.

Een gure, stille, donkere donderdagavond in hartje Sluis. Het is druilerig en de kou verkleumt onze botten. Zo’n avond waarop je tegen de haard aan kruipt om te ontdooien. Mooi, Bard’eau heeft een schouw, zien we wanneer we de bistro/tapasbar binnenstappen. Het haardvuur knappert echter niet meer. Waar eens de houtblokken opgestapeld lagen, staat nu een buffetkast voor bestek. Aan de kachelpijp hangt wel een aanlokkelijk portret van een jonge Brigitte Bardot, dat de functie van opwarmer overneemt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.