stockadr bibliotheek boek boeken boekenkast studie student studeren schoolboek
Volledig scherm
stockadr bibliotheek boek boeken boekenkast studie student studeren schoolboek © Thinkstock

Bibliotheken in Zeeland vanaf 18 mei weer open voor publiek

MIDDELBURG - Vanaf 18 mei gaan de Zeeuwse bibliotheken weer open voor publiek. Een krantje lezen of studeren, of een kopje koffie drinken of naar het toilet gaan, is er nog niet bij. Het blijft voorlopig bij lenen en terugbrengen.

Woensdagavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat de bibliotheken vanaf maandag weer open mogen. In Zeeland is nog een weekje extra nodig om dat organiseren. Tot en met vrijdag 15 mei blijft de service van de afhaalbibliotheek - reserveren op de website en afhalen bij de vestiging - bestaan.

Looproutes

Als de deuren opengaan, is dat voor een beperkt aantal bezoekers tegelijk, afhankelijk van de grootte van het gebouw. In elke vestiging zijn looproutes, bij binnenkomst staat desinfecteermiddel. De openingstijden en voorzorgsmaatregelen vermeldt elke bibliotheek op de eigen website.

Tot 1 september zijn er geen andere bijeenkomsten of tentoonstellingen in de bibliotheken. Binnenkort wordt bekend wanneer de bibliobus weer gaat rijden. Alleen in Veere en Noord-Beveland biedt die nu een afhaalbiebservice. 

  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.