Volledig scherm
Lilly van Amstel (83) uit Middelburg. © Dirk Jan Gjeltema

Bewoners Middelburgs verzorgingshuis zien nog weinig mensen zwaaien

MIDDELBURG - De hartenkreet van Lilly van Amstel (83) uit Middelburg had dinsdag nog nauwelijks effect: bijna niemand zwaaide naar de bewoners van verzorgingshuis ’t Gasthuis in Middelburg.

In een YouTube-filmpje vroeg Van Amstel voorbijgangers om te zwaaien, zodat de ouderen zich minder eenzaam voelen. ,,Het gaat niet om mij. Ik doe het voor anderen. Er is heel veel eenzaamheid.” Hoewel begin van de middag enkele bewoners op het terras aan de Noordpoortstraat zaten, zwaaide vrijwel geen enkele voorbijganger. Eén fietsende vrouw stak voorzichtig haar hand op, en kreeg een enthousiaste reactie. 

Van Amstel, die aan de achterkant van het gebouw woont, zag dinsdag tijdens de lunch één vriendelijke voorbijganger op de parkeerplaats. ,,Ze zwaaide. Dat was heel fijn.” Of ze teleurgesteld is? ,,Nee hoor, ik denk dat het nog even tijd nodig heeft. Zoiets verandert niet van de ene op de andere dag. Mensen moeten dit even laten bezinken. Ik hoop dat ze dan denken: ‘ja, ik kan best even naar die mensen zwaaien’”. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement