Volledig scherm
Legervoertuigen in de Steenstraat in Hulst bij de opening van de expositie 75 jaar slag om de Schelde. © Peter Nicolai

‘Bevrijdingstentoonstelling op tournee door Zeeland en Noord-Brabant’

TERNEUZEN - De bevrijdingsexpositie die zaterdag 31 augustus in Terneuzen de start van de ‘viering 75 jaar jaar vrijheid’ aankleedt, gaat op tournee door Zeeland en Noord-Brabant. De provincie en de gemeente Terneuzen willen delen van de tentoonstelling op verschillende plekken laten zien. Niet voor een dag, maar voor langere tijd.

Volgens beide organiserende overheden kan de tentoonstelling het historische verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland en de Slag om de Schelde na 31 augustus ‘heel beeldend overbrengen’. ,,Op deze manier kunnen veel meer mensen de expositie bezoeken en bovendien ondersteunt het de intentie de Slag om de Schelde te verankeren in educatieve programma’s.”

Locaties

De komende tijd werken provincie en gemeente het plan voor de reizende expositie verder uit. Zo moeten onder meer locaties worden geselecteerd en wordt onderzocht hoe de mobiele tentoonstelling moet worden bekostigd. Los van de officiële aftrap van de nationale herdenking, is het nu al zeker dat de expositie begint in Terneuzen, mits de financiering kan worden geregeld.

Volledig scherm
Overzicht van de gevechtsbewegingen in de Slag om de Schelde, november 1944. © Peter Nicolai
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement