Volledig scherm
Pulskotter in de haven van Vlissingen. © Theo Giele

Belgische Europarlementariërs: wanneer moet welke pulsvisser stoppen?

STRAATSBURG - Twee Belgische liberale Europarlementariërs vragen de Europese Commissie om een uitgewerkte lijst van de Nederlandse kotters die met de pulskor vissen. Zij willen per schip weten onder welke de vergunning het actief is, wanneer de vergunning afloopt en wat de wettelijke basis is van de vergunning om elektrisch te mogen vissen.

Volgende maand stemt het Europees Parlement over een nieuwe visserij-verordening waarin het gebruik van de pulsvisserij per 1 juli 2021 verboden wordt. Verreweg de meeste pulsvissers moeten eerder stoppen, maar de Nederlandse minister Carola Schouten (CU, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft nog geen duidelijkheid  verschaft over welke schepen tijdens de overgangsperiode tot het ingaan van het verbod mogen blijven pulsen.

Volledig scherm
Louis Michel (rechts), hier op de foto met de Waalse minister-president Willy Borsus (midden). © BELGA

De vragenstellers, Frédérique Ries en Louis Michel van de Waalse partij MR, zijn van de liberale fractie ALDE in het Europees Parlement. Hierin zitten ook de Europarlementariërs van de VVD en D66. Michel is oud-minister van Buitenlandse Zaken van België en oud-Eurocommissaris. Hij is de vader de huidige Belgische premier Charles Michel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement