Laurie van Hauter en Ian Vleeshouwers wonen op kot in Gent en doen hun boodschappen bij Plus in IJzendijke.
Volledig scherm
PREMIUM
Laurie van Hauter en Ian Vleeshouwers wonen op kot in Gent en doen hun boodschappen bij Plus in IJzendijke. © Camile Schelstraete

Belg houdt van de Zeeuws-Vlaamse supermarkten en die liefde is wederzijds

ReportageIJZENDIJKE - Belgische koffiekoeken of andalousesaus? Gewoon te koop in veel Zeeuws-Vlaamse supermarkten. Steeds meer Belgen doen hun dagelijkse boodschappen over de grens. Niet alleen vanwege de lagere prijzen, supermarkteigenaren doen hun best om het onze zuiderburen naar de zin te maken.

Zeeuws-Vlamingen kijken al lang niet meer op van rijen auto’s met een Belgisch kenteken bij de supermarkt of een Vlaamse tongval in de rij voor de kassa. Met name in de supermarkten dicht bij de grens heeft ongeveer de helft van het aantal geparkeerde auto’s een Belgische nummerplaat. Of je nou auto’s telt om acht uur ’s ochtends op maandag of op een drukke zondagmiddag. Bij wegomleidingen staat er zelfs vaak een extra bord om onze zuiderburen ook de juiste kant richting huis op te sturen. De Belgen in de Zeeuws-Vlaamse supermarkten zijn kortom geen exoten, ze horen erbij. Al jaren, en hun aantal groeit. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement