Joyce Luteijn met haar dochter Zoë uit Grijpskerke.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Luteijn met haar dochter Zoë uit Grijpskerke. © Dirk-Jan Gjeltema

Basisscholen gaan eerder dicht: ‘Hopelijk kunnen de kinderen thuis spelen zonder ruzie te maken’

GRIJPSKERKE - Ze hield er al een klein beetje rekening mee. Maar zodra ze Hugo de Jonge maandag hoorde zeggen dat hij ‘de scholen het liefst zou openhouden, maar...’ wist Joyce Luteijn uit Grijpskerke, moeder van twee kinderen, genoeg: daar gáán we weer.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Watersportvereniging Brouwershaven wil nieuw clubgebouw neerzetten
  PREMIUM

  Watersport­ver­e­ni­ging Brouwersha­ven wil nieuw clubgebouw neerzetten

  BROUWERSHAVEN - Watersportvereniging Brouwershaven wil een nieuw clubgebouw gaan neerzetten. De huidige stek van de watersporters, Yachtclub ’t Roefje aan de Haven Noordzijde, voldoet niet meer. Ook lukt het niet om iets in al bestaande panden te realiseren. De nieuwbouw wordt een lang traject, weten de watersporters. Dit weekend was het feest in Brouwershaven, om de opgeknapte Markt en de vernieuwde jachthaven te vieren.