Barbier Zilt perfecte match voor zilte Zeeuwse gerechten

VideoYERSEKE - Barbier Zilt is ‘ziltzaam lekker’, riep Hans Everse vanmiddag bij de presentatie van het eerste met zout Oosterscheldewater gebrouwen bier.

De chef-kok van Tafel Thuis-De Zeeuwse Keuken is meer dan tevreden over het zoute biertje van brouwer Luc Weemaes uit Biervliet. De Barbier Zilt werd vandaag officieel ten doop gehouden op een boot op de Oosterschelde en daarna met oesters gesavoureerd in restaurant De Oesterij in Yerseke. Everse is niet de enige die zich het zilte biertje - amberkleurig, 8,5 procent - liet smaken. De meesten onder de 35 genodigden - horeca-exploitanten, brouwers, koks, bierliefhebbers, vrienden en familieleden - waren aangenaam verrast door de (door)drinkbaarheid van de Barbier Zilt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

    COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”