Barbier Zilt perfecte match voor zilte Zeeuwse gerechten

VideoYERSEKE - Barbier Zilt is ‘ziltzaam lekker’, riep Hans Everse vanmiddag bij de presentatie van het eerste met zout Oosterscheldewater gebrouwen bier.

De chef-kok van Tafel Thuis-De Zeeuwse Keuken is meer dan tevreden over het zoute biertje van brouwer Luc Weemaes uit Biervliet. De Barbier Zilt werd vandaag officieel ten doop gehouden op een boot op de Oosterschelde en daarna met oesters gesavoureerd in restaurant De Oesterij in Yerseke. Everse is niet de enige die zich het zilte biertje - amberkleurig, 8,5 procent - liet smaken. De meesten onder de 35 genodigden - horeca-exploitanten, brouwers, koks, bierliefhebbers, vrienden en familieleden - waren aangenaam verrast door de (door)drinkbaarheid van de Barbier Zilt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”