Barbara Oomen: ,,Wat ga je in vredesnaam in Zeeland doen, werd er gevraagd, dat is het einde van je carrière, je gaat je daar levend begraven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Barbara Oomen: ,,Wat ga je in vredesnaam in Zeeland doen, werd er gevraagd, dat is het einde van je carrière, je gaat je daar levend begraven.” © Ruben Oreel

Barbara Oomen: ‘Zeeland brult niet hard genoeg’

PORTRET BARBARA OOMENBarbara Oomen is als hoogleraar in Middelburg één van de boegbeelden van het University College Roosevelt. Ze is verknocht aan Zeeland, roert zich in Zeeuwse kwesties en wil voor de PvdA de Tweede Kamer in: ,,We moeten ons als Zeeland laten horen.” 

  1. Kan die bruiloft van vrijdag nou wel of niet doorgaan?
    PREMIUM

    Kan die bruiloft van vrijdag nou wel of niet doorgaan?

    MIDDELBURG - Algemene maatregelen vanuit Den Haag op televisie afkondigen is één, de praktische uitwerking van het verscherpte coronabeleid in de regio is vers twee. Het kabinet had aangekondigd dat de nieuwe regels dinsdag om 18.00 uur in zouden gaan. Maar de veiligheidsregio’s zaten dinsdag tot laat in de middag nog op de officiële tekst van de nieuwe verordening te wachten. En zij moeten de regels uitvoeren en antwoord geven op tal van vragen van burgers, ondernemers en instellingen.