Barbara Oomen: ,,Wat ga je in vredesnaam in Zeeland doen, werd er gevraagd, dat is het einde van je carrière, je gaat je daar levend begraven.”
Volledig scherm
PREMIUM
Barbara Oomen: ,,Wat ga je in vredesnaam in Zeeland doen, werd er gevraagd, dat is het einde van je carrière, je gaat je daar levend begraven.” © Ruben Oreel

Barbara Oomen: ‘Zeeland brult niet hard genoeg’

PORTRET BARBARA OOMENBarbara Oomen is als hoogleraar in Middelburg één van de boegbeelden van het University College Roosevelt. Ze is verknocht aan Zeeland, roert zich in Zeeuwse kwesties en wil voor de PvdA de Tweede Kamer in: ,,We moeten ons als Zeeland laten horen.” 

 1. Zonder contrast zouden we gek worden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Zonder contrast zouden we gek worden

  Ik hou van blauw. Van die lange, oneindige lentelucht waarin ik kan blijven kijken en wegdromen en de gedachten onwillekeurig terug gaan naar vervlogen lentes en zomers, van de blauwe schittering van de Middellandse Zee, het blauw dat ik zojuist zag blinken boven de bek van een eend die stil naast me in de diepe sloot op het water dreef, van de blauwe schittering van het dak van een schuur, van het diepe donkere blauw van een plek op het lichaam die herinnert aan verdwenen pijn. Blauw is zacht, blauw is rust, blauw is ruim.
 1. Grote brand verwoest kustpaviljoen Bar Goed
  Play

  Grote brand verwoest kustpavil­joen Bar Goed

 2. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'