Bam! Daar is de hitte: 82-jarige valt flauw in Breskens en vechten om airco's in Middelburg

videoBRESKENS - Met temperaturen die richting de dertig gingen en amper wind was het maandag zuchten en zweten in Zeeland. 

Volledig scherm
De families Billin en Greuel uit Duitsland hebben het na twee uur op het strand bij Breskens wel gezien. © Boaz Timmermans

Bij strandpaviljoen Breskens aan Zee zit Petra Spekman bezorgd naast haar moeder Diny, die onder de palen van het paviljoen de schaduw opgezocht heeft. De 82-jarige voelt zich niet goed en is een paar keer flauwgevallen. De ambulance is al gebeld. ,,Ze heeft vannacht slecht geslapen”, zegt Petra. ,,En dan die hitte.” Even later rijdt de ambulance weg met Diny, waarmee het gelukkig alweer een beetje beter gaat.

De families Billin en Greuel uit Aken zijn er na twee uur brandend zand en zon ook helemaal klaar mee. In karavaan trekken ze door het hete zand richting de dijk, de mannen voorop. ,,De kinderen worden jengelig en de heren willen niks meer. Ja, naar huis”, zegt Anja Billin, die de kinderwagen met Isabelle (1) voortduwt. Nicht Melina (2) kijkt verhit van onder haar zonnehoedje naar de hond. ,,Da’s een oud hondje hoor. Al dertien jaar oud. Dan kunnen ze ook niet meer zo goed tegen de warmte. Die is ook fertig”, zegt Jessica Greuel, de moeder van Melina. Maar, zeggen ze eensgezind: het was trotzdem schön. ,,Beter dan regen!” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement