Balk van vangrail doorboort auto in Wemeldinge: 2 gewonden

Update I VideoWEMELDINGE - Bij een ongeluk op de Steldijk in Wemeldinge zijn gisteravond twee mensen gewond geraakt. Ze zaten in een auto die rond 20.30 uur uit de bocht vloog en een houten vangrail ramde. Een balk doorboorde het voertuig.

De BMW werd bestuurd door een 55-jarige man uit Wemeldinge. Vermoedelijk raakte hij de macht over het stuur kwijt. De bijrijder zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De persoon die achterin zat, raakte gewond. De balk drong de auto aan de voorkant binnen, ging door de achterbank en kwam er in de kofferbak weer uit. Wonderwel werd geen van de passagiers geraakt.

Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol had gereden, maar de score van 160 ug/l is voor de politie geen reden om hem te vervolgen. Onderzocht wordt of er sprake was van gevaarlijk rijgedrag.

Volledig scherm
De balk doorboorde de auto van voor tot achter. © HV Zeeland
Volledig scherm
© HV Zeeland
Volledig scherm
© 112Midden-Zeeland
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.