Volledig scherm
De dode bruinvis © .

Badgast vindt bruinvis op strand bij Dishoek, geen natuurlijke dood

DISHOEK - Een vroege badgast heeft vrijdagochtend een dode bruinvis op het strand bij Dishoek aangetroffen. Volgens Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp bij Zeezoogdieren, gaat het om een niet natuurlijke dood omdat ,,het blaasgat naar buiten is getreden”.

Waar het dier precies is aan overleden wordt verder onderzocht. Van der Hiele heeft het dier meegenomen in zijn auto. Overigens gaat het wel goed met de populatie bruinvissen in de Oosterschelde. Vrijwilligers van de Stichting Rugvin hebben in 2018 tijdens de jaarlijkse telling 40 bruinvissen waargenomen en dat was meer dan een jaar eerder.

Bruinvissen zijn de kleinste soort walvisachtigen van de Noordzee en lijken op dolfijnen. Volwassen dieren worden 1.60 tot 1.90 meter groot. Kalfjes meten zo’n 70 tot 80 centimeter. De bruinvissen verblijven het hele jaar in de Oosterschelde.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.