Nadia Berkelder en Arie Westeneng wonen en werken in Rotterdam en zouden vier weken door Engeland gaan fietsen deze zomer. Het werd vier weken Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadia Berkelder en Arie Westeneng wonen en werken in Rotterdam en zouden vier weken door Engeland gaan fietsen deze zomer. Het werd vier weken Zeeland. © Marcelle Davidse

‘Badderen met een teiltje achter de caravan’

Je zag het helemaal voor je: een paar weken zomervakantie in een ver en zonnig oord. Maar toen kwam corona. Dag vakantie in het buitenland. In deze zomerserie bezoeken we vakantiegangers die in plaats daarvan maar gekozen hebben voor een vakantie in Zeeland. Hoe bevalt dat? Zijn ze aangenaam verrast of wordt het volgend jaar toch weer een Grieks eiland? Vandaag: Nadia Berkelder en Arie Westeneng.

 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via pzc.nl/zomerfoto. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.
 2. Corona krijgt eigenaren van restaurant De Trotse Tafel niet klein. Ze pakken de boel op en gaan verder
  PREMIUM

  Corona krijgt eigenaren van restaurant De Trotse Tafel niet klein. Ze pakken de boel op en gaan verder

  OUWERKERK - ‘Elk nadeel hep ze voordeel’, luidt de lijfspreuk van een groots voetballer uit Amsterdam. Zorgboerderij de Stelle zag zich door de uitbraak van het coronavirus genoodzaakt restaurant De Trotse Tafel in Zierikzee te sluiten. Maar initiatiefnemers Astrid van Kleeff en Jaco Groenendijk pakten de volledige inboedel -inclusief bar- op en maakten er thuis in Ouwerkerk minstens zoiets moois van.