Volledig scherm
Zicht op Autoboulevard Goes vanaf Opeldealer tot auto Poppe. © Johan Van Der Heijden

Automotions Goes draagt deel activiteiten over
aan Van Mossel Automotive Groep

GOES - Automotions in Goes draagt een deel van de activiteiten over aan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk. Het gaat om de merkclusters Ford (de vestigingen in Roosendaal en Breda) en Opel. Ook de bedrijven ZuidWest Lease, Automotions Lease, Kyoto Lease en Automotions Rent gaan verder onder de vlag van Van Mossel. 

De aan Automotions verbonden Autoschadeteam-vestigingen die vallen onder Baarends Autoschade Holding, worden ook aan de Van Mossel Automotive Groep overgedragen. De Van Mossel Automotive Groep neemt al het personeel over en ook klanten zullen zo weinig mogelijk merken van de overdracht, die volgende maand wordt afgerond.

Automotions is in zuidwest-Nederland al jaren één van de grootste mobiliteitsaanbieders. Vanaf 2007 breidde Automotions het verzorgingsgebied uit door overnames van diverse Mercedes-Benz-, Peugeot- en Ford dealerbedrijven. De eigen leasemaatschappij ZuidWest Lease groeide mee. Ook Autoschadeteam maakte in deze tijd een flinke groeispurt door. ,,De groei en ontwikkelingen van de afgelopen jaren hebben stuk voor stuk geresulteerd in solide bedrijven”, aldus Lennard van Oeveren van Automotions Groep. Volgens hem is de overname ingegeven door toekomstontwikkelingen binnen de auto-industrie. ,,De merken Ford en Opel, maar ook de leasebedrijven hebben schaalgrootte nodig om verder te kunnen groeien. Door de overdracht aan Van Mossel Automotive Groep zien we de toekomst voor de overgenomen merken dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Ford Van Putten in Hulst, Terneuzen en Goes staan buiten de overname.

Volgens Van Oeveren zal Automotions zich na de overname volledig richten op de verdere groei en professionalisering van Peugeot, Mercedes-Benz en smart.

Begin dit jaar werd al het Volvo-dealerschap van Automotions overgenomen door Cappendijk Auto’s in Terneuzen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement