Volledig scherm
Je auto verzekeren in Zeeland is relatief goedkoop. © Thinkstock

Auto verzekeren in Zeeland is relatief goedkoop

MIDDELBURG - Je auto verzekeren is in Zeeland stukken goedkoper dan in de Randstad, Brabant en Limburg. Het verschil kan oplopen tot ruim 14 euro per maand. Vooral starters zijn goedkoper uit.

Dat blijkt uit onderzoek van Autoverzekering.nl. De premies werden vergeleken in de hoofdsteden van alle provincies en Amsterdam. Diverse verzekeringen werden vergeleken: WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco (all-risk). Een starter in Middelburg met een Volkswagen Golf met 5 schadevrije jaren komt volgens het onderzoek gemiddeld uit op een maandelijkse premie van  37,13 euro; in de duurste stad, Den Haag, moet dezelfde rijder 51,59 euro per maand neertellen. Ook voor gezinnen en senioren zijn de gemiddelde premies in Middelburg fors lager dan in de meeste andere provincies. Overigens zijn automobilisten in de drie noordelijke provincies nog net iets goedkoper uit.

De reden voor de verschillen is dat in Zeeland en de noordelijke provincies gemiddeld minder auto’s rondrijden, waardoor de kans op schade en ongelukken kleiner is. Dat wordt doorberekend in de premies. In Maastricht, waar de premie het allerhoogst is, speelt mee dat daar veel autodiefstallen worden gepleegd. Dat verhoogt de kosten voor de verzekeraars en dus de premies.

Zie hier onder een overzicht van de gemiddelde maandpremies in de provinciehoofdsteden:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement