De in beslag genomen auto uit de trouwstoet in Bergen op Zoom.
Volledig scherm
De in beslag genomen auto uit de trouwstoet in Bergen op Zoom. © Politie Bergen op Zoom

Asociale trouwstoeten zorgen voor overlast in Vlissingen en Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM/VLISSINGEN - Twee grote trouwstoeten hebben zaterdag voor flinke overlast gezorgd in Vlissingen en Bergen op Zoom. 

In Vlissingen werd rond 15.30 uur een automobilist bekeurd die deel uitmaakte van een luidruchtige trouwstoet die door de binnenstad en over de boulevard trok. Er reden zo'n dertig auto's mee in de optocht. Volgens een getuige zouden diverse verkeersovertredingen zijn gemaakt door de automobilisten uit de stoet, zoals onnodig toeteren, te hard rijden en met piepende banden optrekken.

Asociaal rijgedrag

 ,,Ze vielen op door asociaal rijgedrag'', laat een woordvoerster van de politie weten. ,,Een bewoner heeft een motoragent aangeklampt en die heeft de stoet laten stoppen en gezegd dat ze normaal moesten doen.'' Een automobilist kon zich toch niet inhouden en werd aan de kant gezet en bekeurd. Diverse andere bestuurders uit de stoet stapten daarop uit de auto, maar vervolgden op verzoek van de politie even later hun weg.

Het was niet het enige incident zaterdag met een trouwstoet. Ook om en nabij Bergen op Zoom en op de A58 was het raak. Daar zorgden meer dan honderd auto's voor flinke overlast. De verkeersregels werden massaal aan de laars gelapt. Ook werden fietsers van de weg gedrukt en waren er veel bijna-aanrijdingen.  

Vluchtstrook

De auto's werden gezamenlijk op de snelweg stilgezet. Daarbij werd een bestuurder aangehouden. De meldingen stroomden zaterdagmiddag bij de politie binnen vanaf 13.45 uur. Auto's werden over de vluchtstrook ingehaald en ook hier ging het onnodig en plotseling remmen door.

Het was meer dan genoeg reden voor agenten om in te grijpen. Dat gebeurde op de A58. De politie nam met hun auto's plaats voor de colonne en zette sirenes en zwaailichten aan. Zo werd de snelheid van de colonne teruggebracht. Bij de Wouwse Tol gaven de agenten de colonne weer wat meer ruimte.

Een automobilist dacht dat hij daarmee de vrijheid had om weer de regels aan zijn laars te lappen. Hij besloot met zo'n 200 kilometer per uur er vandoor te schieten. De politie zette  meteen de achtervolging in. 

Rond 14.45 uur werd de hardrijder bij  de afrit Roosendaal/De Stok gepakt. Hij werd meteen aangehouden, zijn auto werd in beslag genomen en ook zijn rijbewijs was hij kwijt. De 25-jarige man uit Bergen op Zoom wordt verdacht van het veroorzaken van gevaar of hinder voor overige weggebruikers.

De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij tot 18.15 uur heeft vastgezeten. Hij heeft wel een proces-verbaal aan zijn broek gekregen. De auto waarin hij reed was van een verhuurbedrijf. 

Volgens de politie Zeeland hebben beide incidenten zeer waarschijnlijk niks met elkaar te maken. ,,De stoet in Bergen op Zoom trok richting Roosendaal.''

Eerder dit jaar was er ook al overlast door een trouwstoet in Zeeland. De politie kon zondagmiddag niet zeggen of het vaak voorkomt dat trouwstoeten voor overlast zorgen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement