Volledig scherm
Sinds 1 juli kan appen op de fiets je een boete van 95 euro kosten. © Getty Images

Appen op de fiets levert in Goes het vaakst een boete op

GOES - Fietsers moeten vooral in Goes oppassen dat ze hun telefoon in de zak houden. Zij lopen in die gemeente verreweg het grootste risico op een boete voor fietsen met de telefoon in de hand.

In de maanden juli en augustus werden in Goes 63 ‘appboetes’ uitgeschreven. Dat is een stuk meer dan de gemeente die op de tweede plaats komt: in Terneuzen werden in dezelfde periode 40 boetes gegeven. Ook in de andere Zeeuwse gemeenten lag het aantal bekeuringen beduidend lager: in Veere en Noord-Beveland werd het bonnenboekje zelfs slechts 1 keer getrokken. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Landelijk werden in juli en augustus elke dag gemiddeld 150 fietsers beboet omdat ze hun telefoon vasthielden tijdens het rijden. Het ‘appverbod’ dat sinds 1 juli van kracht is kan betrapte fietsers een boete van 95 euro kosten. Met de boetes uit de eerste twee maanden werd ruim 878.000 euro opgehaald. De gemeenten Goes, Delft, Utrecht en Weert voeren de lijst aan. In die gemeenten kregen minstens zestien op de duizend inwoners een ‘appboete’.