Anoek van Nunen maakt van artiesten, onder wie Trompettist Michael Varekamp, een drieluik, waarbij ze uitzoomt van een close-up, naar de artiest alleen op een leeg podium, naar de artiest in een lege zaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Anoek van Nunen maakt van artiesten, onder wie Trompettist Michael Varekamp, een drieluik, waarbij ze uitzoomt van een close-up, naar de artiest alleen op een leeg podium, naar de artiest in een lege zaal. © Anoek van Nunen

Anoek van Nunen fotografeert artiesten in lege theaters: ‘Ik zoek de hunkering naar het optreden’

MIDDELBURG - De verslagenheid die ze zag in de ogen van trompettist Michael Varekamp. Het was dag 1 van de lockdown en onmiddellijk wist fotografe Anoek van Nunen: ,,Dit moet ik vereeuwigen. Niet de verslagenheid, maar de hunkering naar optreden.”

 1. Zonder contrast zouden we gek worden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Zonder contrast zouden we gek worden

  Ik hou van blauw. Van die lange, oneindige lentelucht waarin ik kan blijven kijken en wegdromen en de gedachten onwillekeurig terug gaan naar vervlogen lentes en zomers, van de blauwe schittering van de Middellandse Zee, het blauw dat ik zojuist zag blinken boven de bek van een eend die stil naast me in de diepe sloot op het water dreef, van de blauwe schittering van het dak van een schuur, van het diepe donkere blauw van een plek op het lichaam die herinnert aan verdwenen pijn. Blauw is zacht, blauw is rust, blauw is ruim.
 1. Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'
  Play

  Ali en Frans zijn 75 jaar getrouwd: 'Opeens vroeg ze: wil je dansen?'

 2. Tuinen tot aan de duinen in Poppendamme
  Play

  Tuinen tot aan de duinen in Poppendam­me