Bert Beckers (links) en Gerwin Supheert op dak van jachtenbouwer Amels in Vlissingen. Het bedrijf wekt met duizenden zonnepanelen zelf elektriciteit op.
Volledig scherm
Bert Beckers (links) en Gerwin Supheert op dak van jachtenbouwer Amels in Vlissingen. Het bedrijf wekt met duizenden zonnepanelen zelf elektriciteit op. © Amels Yachting

Amels wekt eigen stroom op met duizenden zonnepanelen op eigen dak

VLISSINGEN - Op een zonnige zomerdag staat de elektriciteitsmeter bij jachtenbouwers Amels, onderdeel van Damen Shipyards, op nul. Duizenden zonnepanelen op de daken van de constructiehallen in Vlissingen leveren dan genoeg elektriciteit voor het bedrijf om alle lampen te laten branden, de computers te laten zoemen en de machines te laten draaien.

  1. Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantastische plek voor een natuurliefhebber’
    PREMIUM
    dag huis!

    Het huis van Ella staat te koop: ‘Een fantasti­sche plek voor een natuurlief­heb­ber’

    OUD-SABBINGE - Ella (74) woont aan de Prins Bernhardstraat in Oud-Sabbinge. Een voordeur heeft ze niet, dus je kondigt je komst aan door het belletje aan de poort te laten klingelen. In de pruimenboom voor het keukenraam halen koolmeesjes acrobatische toeren uit en als je aan de keukentafel zit, kijk je over het akkerland en een polderdijkje waar een enkeling z’n hond uitlaat. ,,Een heerlijke plek”, vindt Ella. Toch staat haar woning te koop.