Terneuzen, 26 oktober 1944, inladen van amfibievoertuigen voor de oversteek naar Ellewoutsdijk, de 52nd Lowland Division en 7th Battalion The Cameronians (Scottish Rifles). Fotograaf onbekend, herkomst New York Times, collectie foto's, ZB Beeldbank Zeeland 32518.
Volledig scherm
PREMIUM
Terneuzen, 26 oktober 1944, inladen van amfibievoertuigen voor de oversteek naar Ellewoutsdijk, de 52nd Lowland Division en 7th Battalion The Cameronians (Scottish Rifles). Fotograaf onbekend, herkomst New York Times, collectie foto's, ZB Beeldbank Zeeland 32518. © nvt

Amé Vermast beleefde de oorlog in Terneuzen: ‘Ik zag honderden buffalo’s het water in rijden’

Dit is het tweede deel van een serie waarin Zeeuwse ooggetuigen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding vertellen over hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag Amé - roepnaam Ami - Vermast uit Terneuzen. Hij was vijftien jaar toen de Polen vrijheid brachten: ,,De tanks draaiden zich om naar hotel Schuttershof. Twee schoten en het was helemaal weg.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tank op de dijk van Westkapelle staat weg te roesten
    PREMIUM

    Tank op de dijk van Westkapel­le staat weg te roesten

    WESTKAPELLE - De tank van Westkapelle roest weg omdat hij al jaren niet wordt onderhouden. De Stichting Cultuurbehoud Westkapelle wijst met een beschuldigende vinger naar de gemeente. ,,Ze blijft in gebreke.” Daardoor is de stichting bang dat het niet lang meer duurt voor die tank te gevaarlijk is om te laten staan. Dat zou volgens secretaris Jan Kaland van de stichting een groot verlies betekenen. ,,Die tank maakt onlosmakelijk deel uit van het oorlogsmonument van Westkapelle. Is van zeer groot historisch belang en ook een toeristische trekpleister.”