Alex Eggermont in het winkeltje van De Melkkan in Hulst.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex Eggermont in het winkeltje van De Melkkan in Hulst. © Peter Nicolai

Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’

portretTERHOLE - Als filiaal/rayonmanager van Pabo croste Alex Eggermont uit Terhole (54) door heel het land, nu is hij gebonden aan een scootmobiel. Vijf jaar geleden werd hij geveld door een cva, een beroerte, en dat heeft hem de ogen geopend. ,,Vroeger kon ik snel oordelen over mensen die ik niet kende of sprak. Nu weet ik dat je moet luisteren, inleven en dan reageren.”

Die wijsheid leerde hij bij De Melkkan, een stichting die opkomt voor minderbedeelde Hulstenaren door bijvoorbeeld kleding in te zamelen of gratis gezamenlijke lunches aan te bieden. Eggermont is er secretaris. Ook is hij vice-voorzitter van de Schuldhulpmaatjes en al 27 jaar hulpsint bij diverse intochten en op scholen. ,,Wat ik nooit zeg tegen een kind? Dat hij zijn groenten moet opeten. Daar is Sinterklaas niet voor.”

Je klimt op de barricaden om op te komen voor mensen met schulden. Hoe leef je je in?

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.