Volledig scherm
PREMIUM
De kerncentrale in Borssele. © Lex de Meester

Alcoholtest op het werk? Bij dit Zeeuwse bedrijf doen ze het

pollVLISSINGEN - De Zeeuwse chemie, jachtbouw en procesindustrie is verdeeld over een verplichte alcohol- en drugstest op de werkvloer. Het kabinet wil dat invoeren. Bij de kerncentrale in Borssele is een alcoholcontrole al jaren gemeengoed. Met succes. ,,We hebben weleens iemand de toegang moeten weigeren”, zegt EPZ-woordvoerder Monique Linger. 

Poll

Ik zou een drugstest op mijn werk weigeren

 • Eens (23%)
 • Oneens (77%)
2009 stemmen

Bij EPZ weet niemand wanneer de controles plaatsvinden. ,,Je wordt er 's ochtends door verrast”, zegt Linger. ,,Onze beveiliging voert de controles uit op willekeurige momenten. Zowel onder personeel als bezoekers. We controleren alleen op alcohol. Het resultaat weten we vaak meteen. Heeft een medewerker gedronken, dan komt die simpelweg niet binnen en volgen maatregelen.”

 1. Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’

  VLISSINGEN - In haar hoofd is Rowena van der Wekken (43) nog steeds in haar geboorteland Bangladesh. Het geluid van het drukke verkeer, de gebedsoproepen van moskeeën en de vechtende straathonden en -katten klinken nog na. De Vlissingse keerde zaterdag terug van een ontmoeting met haar familie nadat ze als baby van haar moeder werd afgepakt en via adoptie terechtkwam bij een Zeeuws echtpaar.