Al wat je raapt, moet je eten: excursie langs zilte zaligheden

ZOMER IN ZEELAND I VIDEOKreukels, bessenwier en oesters. De Oosterschelde barst van de zilte zaligheden die je deze zomer bij minicamping Zeelucht in Wissenkerke kunt ontdekken én eten tijdens een excursie met een gids die van alles over je vondsten vertelt.

Eigenaresse van de minicamping, Henriëtte van den Berg, schept wat kreukels op een bordje en reikt die één voor één uit aan alle deelnemers. ,,Ik heb het dekseltje los gekookt, dus dat kun je eraf wippen met een speld en dan prik je hem er zo uit”, zegt ze, terwijl ze demonstreert wat de bedoeling is. Een gekruld glibberig beestje floept uit het slakkenhuisje - ik begrijp opeens waarom ik harde snotjes hiernaar vernoem - en verdwijnt in haar mond.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogeltelling is vreetfestijn, met boomklever als toetje voor de teller
    PREMIUM

    Vers vogelzaad en nieuw potje pindakaas: tuinvogel­tel­ling is vreetfes­tijn, met boomklever als toetje voor de teller

    TERNEUZEN - Misschien komt het doordat ik aan de rand van een bos woon. Wie weet zijn ze suïcidaal en zoeken ze expres de tuin op waar geregeld een kat rond scharrelt. Of zou het toch het voer aan mijn schutting zijn, waardoor elke dag tientallen vogels door mijn tuin vliegen? Hoe dan ook, als je dagelijks zo veel gefladder in je eigen achtertuin ziet, word je vanzelf fan van de beestjes. Dus zit er voor verslaggever Bob Maes niks anders op dan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling.