Al wat je raapt, moet je eten: excursie langs zilte zaligheden

ZOMER IN ZEELAND I VIDEOKreukels, bessenwier en oesters. De Oosterschelde barst van de zilte zaligheden die je deze zomer bij minicamping Zeelucht in Wissenkerke kunt ontdekken én eten tijdens een excursie met een gids die van alles over je vondsten vertelt.

Eigenaresse van de minicamping, Henriëtte van den Berg, schept wat kreukels op een bordje en reikt die één voor één uit aan alle deelnemers. ,,Ik heb het dekseltje los gekookt, dus dat kun je eraf wippen met een speld en dan prik je hem er zo uit”, zegt ze, terwijl ze demonstreert wat de bedoeling is. Een gekruld glibberig beestje floept uit het slakkenhuisje - ik begrijp opeens waarom ik harde snotjes hiernaar vernoem - en verdwijnt in haar mond.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huib kan zijn Mientje bijna weer aanraken dankzij de Kletskêête; zorgcentrum Moerzicht kan geen mooier cadeau wensen
    PREMIUM

    Huib kan zijn Mientje bijna weer aanraken dankzij de Kletskêête; zorgcen­trum Moerzicht kan geen mooier cadeau wensen

    YERSEKE - ,,Het is geweldig, prachtig. Echt waar. Ik ben hier zó blij mee.” Huib Bauer (82) is intens gelukkig. Elf weken lang kon hij zijn vrouw Mientje (81) alleen spreken als zij op het balkon op de tweede verdieping van zorgcentrum Moerzicht stond. Dankzij de ‘Yesese Kletskêête’ kan hij haar bijna weer aanraken. ,,Je zit nog wel achter het glas, maar het is toch anders dan dat je daar buiten een beetje naar boven staat te roepen.”