Ah, wat schattig! Jonge honden wennen aan de dierenarts tijdens puppy-party

videoHEINKENSZAND - Hoe fijn zou het toch zijn als je hond nooit meer bang is voor de dierenarts? Om dat te bereiken hield de Hondenschool Goes woensdagavond een puppy-party. Niet in een feesttent, maar gewoon in de kliniek van de dierenarts in Heinkenszand.

Rinus vindt het allemaal reuze-interessant. Overal om hem heen springen en vliegen er speelkameraadjes. En dan liggen er ook nog overal allemaal speeltjes. Tsjongejonge, je zou er onrustig van worden. Rinus is een Old English Bulldog van 16 weken en heeft duidelijk energie genoeg. En bovendien verstand van voetbal, gezien zijn Feyenoord-tuigje. ,,Maar een jaarkaart heeft hij nog niet, hoor", zegt zijn bazin. ,,Misschien dat ie eens een keer met zijn baasje mee mag."

Quote

Alle pups gedroegen zich voorbeel­dig.

Kees Verweel
De Maltezer pup Flynn kijkt nieuwsgierig rond tijdens de instructies van Silke Heddema van Hondenschool Goes (rechts, staand). Ook de andere honden gedragen zich voorbeeldig tijdens de puppy-party in Heinkenszand.
Volledig scherm
De Maltezer pup Flynn kijkt nieuwsgierig rond tijdens de instructies van Silke Heddema van Hondenschool Goes (rechts, staand). Ook de andere honden gedragen zich voorbeeldig tijdens de puppy-party in Heinkenszand. © Johan van der Heijden

Rinus is één van de 18 puppy's die naar de dierenkliniek is gekomen om te wennen aan het doktersbezoek. Hondenbezitters kunnen daar later veel plezier van hebben, is de mening van Silke Heddema van de hondenschool. ,,Ze mogen hier allerlei spelletjes doen en lekker door de gang hollen. Als ze hier dan later komen dan herkennen ze de geur en hebben ze daar een positieve associatie bij. Dat maakt het doktersbezoek een stuk makkelijker.”  

Tanden poetsen

De jonge honden gedragen zich nogal fatsoenlijk. Zowel tijdens de uitleg van dierenarts Yvette Boonman (‘steriliseren mag al voor de eerste loopsheid, maar ik zou het toch zeker voor de tweede doen’) als bij de instructies van Heddema (‘en dan gaan we nu de tanden poetsen'). En zelfs de fotoshoot, waarbij de pups één voor één mogen poseren, gaat van een leien dakje. ,,Alle pups gedroegen zich voorbeeldig", aldus gelegenheids-portretfotograaf Kees Verweel. 

Fox zoekt een koekje in een draaimolen. De Mechelse herder-pup is samen met zijn baasjes Geeske en Julia naar de puppy-party gekomen.
Volledig scherm
Fox zoekt een koekje in een draaimolen. De Mechelse herder-pup is samen met zijn baasjes Geeske en Julia naar de puppy-party gekomen. © Johan van der Heijden
  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.