De appelboompjes van Rens Maas gaan het tweede jaar in, maar hebben enorm last van hazen.
Volledig scherm
PREMIUM
De appelboompjes van Rens Maas gaan het tweede jaar in, maar hebben enorm last van hazen. © Marieke Mandemaker

Agrariërs vinden schaderegeling nodeloos ingewikkeld: haas is niet bang voor schrikdraad

PollNIEUWERKERK - Hoezo veroorzaken hazen geen schade? Fruitbomenkweker Rens Maas uit Nieuwerkerk is jaarlijks duizenden euro’s armer. Schade melden, doet hij niet. Veel te veel gedoe. 

 1. Lessen van een Rillands paard
  PREMIUM
  Sporen in de delta

  Lessen van een Rillands paard

  Het was een race tegen het opkomende water. Maar leden van de archeologievereniging AWN slaagden er in 2007 toch in een vrijwel compleet skelet uit een paardengraf bij het in 1530/32 verdronken oude Rilland te bergen. Deze actie was maar een klein deel van een project dat de AWN en de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland in 2004-2008 uitvoerden. Het doel was om zoveel mogelijk data te verzamelen over dit verdronken dorp, dat grotendeels in de vaargeul Nauw van Bath is verdwenen.
 2. Zeeuwse boeren laten zich niet tegenhouden door politie: ‘We hebben de obstakels gewoon opzij gezet’
  PREMIUM
  met video

  Zeeuwse boeren laten zich niet tegenhou­den door politie: ‘We hebben de obstakels gewoon opzij gezet’

  GOES - Met horten en stoten zijn zo'n tweehonderd Zeeuws-Vlaamse, Walcherse en Bevelandse boeren afgelopen nacht in hun tractoren vertrokken richting het grote protest tegen het stikstofbeleid, in het Gelderse Stroe. De politie probeerde te verhinderen dat ze de snelweg op zouden gaan. ,,Zij hebben er een chaos van gemaakt’’, zei akkerbouwer Gijs de Zwart uit Kuitaart.