Hert treinverkeer lag vanmiddag stil tussen Goes en kruiningen na een aanrijding.
Volledig scherm
Hert treinverkeer lag vanmiddag stil tussen Goes en kruiningen na een aanrijding. © HV Zeeland

Agenten roepen filmende treinreizigers na aanrijding op beelden te wissen

VLISSINGEN - De politie vraagt mensen die vandaag vanuit een trein die betrokken was bij een aanrijding hebben gefilmd, die beelden van hun telefoon te wissen en niet op internet te zetten. 

Door de aanrijding, die vandaag bij Kapelle plaatsvond en waarbij een persoon om het leven kwam, was het treinverkeer tussen Goes en Kruiningen lange tijd gestremd. De politie plaatste vanmiddag op meerdere social mediakanalen de oproep om niets met beelden te doen: ‘Vandaag met meerdere collega’s aanwezig bij een incident op het spoor. Als eerste proberen we de reizigers te beschermen voor de gruwelijke beelden, waarna  het onderzoek kon beginnen naar de identiteit van het slachtoffer. Helaas vonden mensen in de trein het nodig om met hun mobiel alles te filmen. Bij deze wil ik deze mensen oproepen de beelden niet te gebruiken en te wissen. Hoe zou je het zelf vinden als dit soort beelden van jouw familielid, vriend of bekende op het internet belanden', aldus de agenten in het bericht. ‘ga daar alsjeblieft respectvol mee om', besluiten ze. 

Het treinverkeer kon vanmiddag om 15.15 uur worden hervat. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.