Volledig scherm
Hert treinverkeer lag vanmiddag stil tussen Goes en kruiningen na een aanrijding. © HV Zeeland

Agenten roepen filmende treinreizigers na aanrijding op beelden te wissen

VLISSINGEN - De politie vraagt mensen die vandaag vanuit een trein die betrokken was bij een aanrijding hebben gefilmd, die beelden van hun telefoon te wissen en niet op internet te zetten. 

Door de aanrijding, die vandaag bij Kapelle plaatsvond en waarbij een persoon om het leven kwam, was het treinverkeer tussen Goes en Kruiningen lange tijd gestremd. De politie plaatste vanmiddag op meerdere social mediakanalen de oproep om niets met beelden te doen: ‘Vandaag met meerdere collega’s aanwezig bij een incident op het spoor. Als eerste proberen we de reizigers te beschermen voor de gruwelijke beelden, waarna  het onderzoek kon beginnen naar de identiteit van het slachtoffer. Helaas vonden mensen in de trein het nodig om met hun mobiel alles te filmen. Bij deze wil ik deze mensen oproepen de beelden niet te gebruiken en te wissen. Hoe zou je het zelf vinden als dit soort beelden van jouw familielid, vriend of bekende op het internet belanden', aldus de agenten in het bericht. ‘ga daar alsjeblieft respectvol mee om', besluiten ze. 

Het treinverkeer kon vanmiddag om 15.15 uur worden hervat. 

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Dodelijk coronavirus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’
  PREMIUM

  Dodelijk coronavi­rus laat familie Blok niet los: ‘Ons avontuur zit er helaas nog niet op’

  OOST-SOUBURG - De boodschappen hoeven niet meer aan de voordeur te worden gehangen, de mondkapjes mogen af. De verplichte quarantaine van de familie Blok uit Oost-Souburg zit er op, het avontuur nog lang niet. Van opluchting is nog geen sprake. ,,Hoe reageren mensen als ik moet kuchen in de supermarkt? Raken ze dan in paniek?”, is een van de vragen waar Henry Blok nog mee worstelt. ,,Ik hoop niet dat mensen keihard wegrennen als ze me zien.”
 3. Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslankte optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelftal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’
  video

  Paerehat durft het wél aan, alsnog afgeslank­te optocht: ‘Alsof je naar een jeugdelf­tal kijkt terwijl je kaarten had voor Ajax’

  ‘s-Heerenhoek - Terwijl Sas van Gent de optocht verplaatst, durft ‘s-Heerenhoek het wél aan. Paerehat gaat het feestje niet afblazen. Van uur tot uur houden ze het weerbericht in de gaten. Als blijkt dat de wind niet gaat liggen, besluit carnavalsvereniging De Koenkelpot op het laatste moment alsnog alle grote wagens te schrappen. ,,Het voelt alsof je naar een jeugdelftal kijkt, terwijl je kaarten had voor Ajax”, zegt toeschouwer Rinus.