Volledig scherm
© Thinkstock

Agent gewond bij aanhouding drugsverdachte in Middelburg

MIDDELBURG - Een agent is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt tijdens de aanhouding van een 21-jarige Middelburger die in het bezit was van cocaïne.

De auto waar de man als bijrijder in zat, werd aan de kant gezet in de Piet Heinstraat in Middelburg. De agenten roken een sterke wietlucht en vroegen de twee mannen in de auto om alle aanwezige drugs af te geven. De bestuurder, een 21-jarige man uit Litouwen, zei dat er geen drugs in de auto waren en gaf toestemming om de wagen te doorzoeken; er werden inderdaad geen drugs gevonden. De 21-jarige Middelburgse bijrijder had echter spullen bij zich die erop wezen dat er een drugsdeal gaande was. Zo had hij diverse telefoons bij zich en een 'grinder' om softdrugs mee te vermalen.

De mannen moesten mee naar het bureau, zodat hun kleding kon worden onderzocht. De Middelburger probeerde er vandoor te gaan, maar werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij trapte daarbij een agent tegen het bovenlichaam. Op de plek waar hij werd gepakt, vonden de agenten een kleine hoeveelheid cocaïne.

De gewonde agent is door een dokter behandeld en moet voorlopig rust houden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.

De 21-jarige Middelburger is opgesloten, de drugs zijn in beslag genomen. De Litouwer mocht vertrekken nadat zijn kleding was onderzocht en er geen verdovende middelen waren aangetroffen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen
    Column Ondine van der Vleuten

    Van die bijzondere stemmen, die je helemaal tot rust brengen

    Opeens had iedereen er de mond (of moet ik zeggen: de oren?) vol van: ASMR. Vloggers wierpen zich met verve op de autonomous sensory meridian response en maakten hilarische filmpjes waarin ze bij de microfoon in de weer gingen met haarborstels, lange nagels en kauwgom. Dat alles om de gewenste effecten te bewerkstelligen bij de luisteraar: een euforisch gevoel dat vaak begint met een prikkelende sensatie op de hoofdhuid, uitmondend in een gevoel van diepe ontspanning.