Volledig scherm
De ingang van het ADRZ-ziekenhuis in Goes. © Jeffrey Kutterink

Adrz opent nieuw Moeder & Kind centrum

GOES - Ziekenhuis Adrz in Goes opent donderdag 20 september een nieuwe afdeling: het Moeder & Kind centrum. Alle zorg voor zwangere vrouwen, pasgeborenen en kinderen tot 18 jaar is bij elkaar gebracht op de tweede verdieping.

Tot nog toe was de kraam- en kinderafdeling van het Adrz niet de vrolijkste plek. Het ontbrak aan ruimte en gezelligheid. Daarom is ruim een jaar geleden besloten het Moeder & Kind centrum een andere plek in het ziekenhuis te geven. 

Ruimer

De kamers zijn ruimer, lichter en zien er meer open en fris uit. Ook zijn er nu meer eenpersoonskamers (met eigen sanitair), op zowel de kraam- als kinderafdeling. De zes verloskamers zijn huiselijker dan ze waren en de partner kan bij zijn vrouw en pasgeboren baby blijven slapen. Ook de ouders van zieke kinderen kunnen dat voortaan.

Verder is de couveuse- en wiegenkamer vergroot en zijn er vier couveusesuites. Voor als een pasgeboren baby nog niet uit de couveuse kan, maar niet op de couveusekamer hoeft te blijven. In de suites kan een couveuse en het bed van de moeder staan, en de vader kan er overnachten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement