Volledig scherm
Vliegerfestival (links) en FantaSea. © PZC

Activiteiten in Zeeland afgelast vanwege zware windstoten: ‘Windkracht 8, dan waait alles kapot’

UPDATE 12.56 uurVLISSINGEN - Verschillende festiviteiten in Zeeland zijn vandaag afgelast vanwege het slechte weer. De zware windstoten van 75-90 km/u langs de kust zorgen mogelijk voor risico's die de organisatoren niet willen nemen. 

In Renesse zou vandaag het Vliegerfestival van start gaan, maar alle activiteiten voor vandaag zijn afgelast. Het driedaagse festival wordt met een dag ingekort. De zuidwestelijke wind met kracht 8 is teveel van het goede voor de vliegeraars, zegt Rob Rameau. ,,Ik heb de vliegeraars net toegesproken. Tegen zoveel geweld zijn de meeste vliegers niet bestand. Dan waait alles kapot en dat materiaal is al duur zat.” Lees verder.

In Breskens is FantaSea afgelast. “Het weer speelt ons parten", zegt de organisatie. Het Veerplein zou worden omgetoverd in een fantasiewereld waar mensen verkleed kunnen rondlopen als elf, heksen of ander sprookjesfiguur. Lees verder.

In Middelburg vinden vandaag de Stadsfeesten plaats. Daarbij zijn vanwege het weer een aantal activiteiten geschrapt.  Verspreid door de binnenstad zouden optredens zijn van muzikanten en dansers voor het Podium Amateur Kunst. Enkele optredens gaan nu niet door. Ook het programma op het Koorkerkplein is afgelast. Lees verder. 

Ook de Watersportdagen in Middelburg zijn vandaag afgelast. De Watersportdagen duren tot en met maandag, tweede pinksterdag. Volgens de watersportvereniging gaat het programma morgen wel door. Tijdens de Watersportdagen hadden bijvoorbeeld kinderen vandaag al op het water kunnen leren zeilen en suppen. Lees verder.

Zomertuin XXL bij de Seismolen in Middelburg, met foodtrucks en optredens, is ook afgelast. “Met pijn in ons hart moeten we meedelen dat we het programma van vandaag volledig moeten cancelen”, schrijft de organisatie. Vermoedelijk gaat het programma van morgen wel gewoon door. Lees verder.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement