De Kledingbank Zeeland verstrekt goede tweedehands kleding aan arme gezinnen. Winkelketen Bomont gaat in de sinterklaastijd kleding inzamelen om de kledingbank te helpen.
Volledig scherm
De Kledingbank Zeeland verstrekt goede tweedehands kleding aan arme gezinnen. Winkelketen Bomont gaat in de sinterklaastijd kleding inzamelen om de kledingbank te helpen. © Dirk-Jan Gjeltema

Actie winkelketen Bomont: Help de Sint aan kleding voor een ander kind

MIDDELBURG - ‘Help de Sint aan kleding voor een ander kind’. Met dat rijmpje voert winkelketen Bomont een actie om goede tweedehands kleding in te zamelen voor de Kledingbank Zeeland.

Bomont heeft tien kledingwinkels in Zeeland en net daarbuiten. Maar niet iedereen heeft genoeg geld om nieuwe kleren te kopen. Die gezinnen kunnen terecht bij de kledingbank en Bomont wil een handje helpen.

Cadeautje

In alle filialen kunnen kinderen kleren inleveren die nog wel goed zijn, maar die ze niet meer dragen. Via de Kledingbank Zeeland komen die kleren bij andere kinderen. Zo kan iedereen er toch warm bij lopen. Kinderen die kleding in de winkel in een schoorsteen stoppen, krijgen een cadeautje.

De actie begint op de dag van de intocht van Sinterklaas en duurt daarna een volle week. Bij de winkels in Kamperland, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Etten-Leur en Hellevoetsluis loopt de actie van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 november; bij de winkels in Domburg, Goes, Renesse en Zoutelande van zaterdag 23 tot en met zaterdag 30 november.