Volledig scherm
De Kledingbank Zeeland verstrekt goede tweedehands kleding aan arme gezinnen. Winkelketen Bomont gaat in de sinterklaastijd kleding inzamelen om de kledingbank te helpen. © Dirk-Jan Gjeltema

Actie winkelketen Bomont: Help de Sint aan kleding voor een ander kind

MIDDELBURG - ‘Help de Sint aan kleding voor een ander kind’. Met dat rijmpje voert winkelketen Bomont een actie om goede tweedehands kleding in te zamelen voor de Kledingbank Zeeland.

Bomont heeft tien kledingwinkels in Zeeland en net daarbuiten. Maar niet iedereen heeft genoeg geld om nieuwe kleren te kopen. Die gezinnen kunnen terecht bij de kledingbank en Bomont wil een handje helpen.

Cadeautje

In alle filialen kunnen kinderen kleren inleveren die nog wel goed zijn, maar die ze niet meer dragen. Via de Kledingbank Zeeland komen die kleren bij andere kinderen. Zo kan iedereen er toch warm bij lopen. Kinderen die kleding in de winkel in een schoorsteen stoppen, krijgen een cadeautje.

De actie begint op de dag van de intocht van Sinterklaas en duurt daarna een volle week. Bij de winkels in Kamperland, Middelburg, Sluis, Terneuzen, Etten-Leur en Hellevoetsluis loopt de actie van zaterdag 16 tot en met zaterdag 23 november; bij de winkels in Domburg, Goes, Renesse en Zoutelande van zaterdag 23 tot en met zaterdag 30 november.

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  Vorming van nieuw Veers college gaat tijd kosten

  DOMBURG - De vorming van een nieuw Veers college gaat tijd kosten. Een duidelijke voorkeur voor één coalitie is er nog niet. Informateur Wouter van Zandbrink voerde vrijdag en zaterdag een eerste serie gesprekken met vertegenwoordigers van de vijf fracties. Dat gebeurde nadat woensdag DTV de stekker uit het dagelijks bestuur trok door terug te treden. Volgens de informateur is een eerste ronde onvoldoende om al conclusies te kunnen trekken. ,,Er zijn meerdere gespreksrondes nodig”, liet hij zaterdagnamiddag weten.
 1. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 2. Een feestje met een zwart randje in Kwadendamme: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’
  PREMIUM
  VIDEO

  Een feestje met een zwart randje in Kwadendam­me: ‘Het voelt een beetje alsof alles voor niets is geweest’

  KWADENDAMME - Naar dat ene moment kijken ze maanden uit. Het publiek in rijen langs de kant. Laten zien waar je vanaf elluf-elluf aan hebt gewerkt. Maar De Pikpot moest het zaterdag voor het eerst in de geschiedenis zonder carnavalsoptocht stellen. En geeft gemengde gevoelens. ,,Achteraf had het makkelijk gekund”, zegt Gert van de Plasse van bouwclub De Puut’n. ,,Zo hard waait het niet.”