Volledig scherm
PREMIUM
© Johan Van Der Heijden

Aardgas, diesel, benzine, we moeten er vanaf. Maar wat is precies de Regionale Energiestrategie?

Serie energietransitie: deel 1VLISSINGEN - Aardgas, diesel, benzine. We moeten er vanaf. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. De opstellers van de Regionale Energiestrategie presenteren deze maand hun ideeën aan de Zeeuwse gemeenteraden. Welke kant we opgaan is wel duidelijk. Maar hoe? En wanneer precies?

In een serie van vier artikelen besteedt de PZC deze week aandacht aan de Regionale Energiestrategie (RES) en de gevolgen daarvan voor de Zeeuwen. Vandaag: wat is dat eigenlijk, de RES? Morgen: hoe houden we ons huis warm?

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.