Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Aantal Nederlandse doden door verdrinking in Zeeland blijft stabiel

VLISSINGEN - Vorig jaar zijn in Zeeland twee Nederlanders door verdrinking om het leven gekomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag heeft bekendgemaakt.

Het aantal verdrinkingen in Zeeland was in 2018 lager dan het jaar daarvoor; toen kwamen drie Nederlanders door verdrinking om het leven. Landelijk liet het aantal verdrinkingen vorig jaar juist een sterke stijging zien: van 85 in 2017 naar 112 in 2018.

Het aantal Nederlandse mannen en vrouwen dat in Zeeland verdrinkt, is al sinds 1997 redelijk stabiel: jaarlijks tussen de 0 en 4 mensen. Alleen 1999 was een uitschieter, met zes doden door verdrinking. Daar staat tegenover dat in 2005 en 2010 geen enkele Nederlander verdronk in Zeeland.

Ook landelijk is het aantal verdrinkingen al sinds de jaren negentig redelijk stabiel, met het laagste aantal (71) in 1996 en het hoogste (115) in 2002. Begin jaren vijftig was dat beeld nog heel anders, met 516 doden in 1950.

In Zeeland Verdrinken gemiddeld duidelijk meer mannen dan vrouwen. Volgens het CBS is sinds 2012 geen enkele Nederlandse vrouw meer verdronken in deze provincie; in die jaren zijn wel veertien mannen door verdrinking gestorven.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf
    PREMIUM
    COLUMN MAIKEL HARTE

    Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf

    Heerlijk, er komt steeds meer ander nieuws dan corona op de voorprogramma’s en in de journaals. Deze week was de wolf groot nieuws, want de wolf rukt op en dat zorgt voor paniek. De wolf werd een jaar of vijf geleden voor het eerst weer in het noorden gezien, maar via de Veluwe is hij afgezakt naar het zuiden en inmiddels heeft hij zich in Brabant tegoed gedaan aan de schapen van een hobbyboer. Het beest was de Maas overgezwommen. Hij had zich verder vergrepen aan een veulentje en hij was ‘s ochtends om half zes gesignaleerd in het centrum van Heusden. Het is een kwestie van tijd of we staan in de Zeeuwse polders oog in oog met een wolf: Is het niet vanuit Brabant dan is het wel via België.