100 Kilometer per uur bord.
Volledig scherm
PREMIUM
100 Kilometer per uur bord. © ANP

Aannemers kunnen binnenkort weer bouwen in Zeeland

MIDDELBURG - Aannemers kunnen vanaf  morgen, dinsdag, weer bouwvergunningen aanvragen voor Zeeuwse woningbouwprojecten die stikstofneerslag veroorzaken. Die bouwruimte is er dankzij de maatregel van het kabinet om de maximumsnelheid op snelwegen overdag naar 100 kilometer per uur terug te brengen. Dat meldt de provincie.

Tot nu toe lagen diverse bouwprojecten stil, met name woningbouw in de buurt van natuurgebieden zoals De Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. Door de verlaging van de maximumsnelheid wordt er minder stikstof uitgestoten, waardoor weer bouwvergunningen kunnen worden verstrekt. De provincie verwacht dat 45 projecten die nu stilliggen toch kunnen worden uitgevoerd. Een vergunning op grond van de Wet natuurbescherming is hiervoor vereist. De provincie en gemeenten zullen aanvragers informeren hoe ze een beroep kunnen doen op de vrijgekomen ruimte in het landelijke  stikstofregistratiesysteem.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.