Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Aanhoudingen bij verkeerscontroles in Kapelle en Reimerswaal

KAPELLE - Bij verkeerscontroles op de A58 zijn de afgelopen drie dagen twee personen aangehouden en achttien bekeuringen uitgeschreven. Dat meldt de politie. 

De controles vonden plaats in de gemeenten Kapelle en Reimerswaal, zowel onopvallend als opvallend. In Waarde werd een 53-jarige man uit Oudenbosch aangehouden op verdenking van heling. Hij had koper bij zich dat mogelijk van diefstal afkomstig is. De zaak is in onderzoek. De man heeft een verklaring afgelegd en werd hierna in vrijheid gesteld. Hij werd echter meteen weer aangehouden omdat hij nog een 34-daagse gevangenisstraf moest uitzitten.

Terwijl agenten bezig waren met de controle van een voertuig gebeurde onder hun ogen een aanrijding. De veroorzaker ging er echter vandoor zonder zijn gegevens achter te laten. Dit vond plaats op de Nieuwe Vierwegen. Een 29-jarige Kapellenaar kon vrij snel worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is, na het afleggen van een verklaring, in vrijheid gesteld.

Ook werden drie automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Zij kregen allemaal een rijverbod en hun bloed zal worden onderzocht door het NFI. Ook werden twee auto’s in beslag genomen. Eentje omdat er geen tenaamstelling op stond, de apk was verlopen en het voertuig niet was verzekerd. Een andere auto werd in beslag genomen omdat de bestuurder een nog niet betaalde boete had openstaan van 429 euro.

Verder zijn er achttien bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor niet handsfree bellen, het niet dragen van de gordel, te hard rijden en de overbelading van een aanhanger.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement