Volledig scherm
De bouw van de wintrackmasten bij het hoogspanningsstation bij Rilland is enkele maanden geleden begonnen. © Chris Pennarts/TenneT

A58 dit weekend regelmatig een kwartier dicht voor spannen van elektriciteitsdraden

RILLAND - Rij je komend weekend 's nachts over de A58? Dan kan het zomaar gebeuren dat je een kwartiertje in de file staat. Netbeheerder TenneT legt het verkeer meerdere malen 15 minuten stil om veilig elektriciteitsdraden over de snelweg te spannen.

TenneT bouwt bij Rilland twaalf hoogspanningsmasten, zodat het nieuwe hoogspanningsstation langs de snelweg eind dit jaar aangesloten kan worden op de huidige hoogspanningsverbinding. De meeste ranke witte palen staan er al en zijn deels voorzien van stroomdraden. 

Nu is het tijd om ook de palen aan weerszijden van de A58, het spoor en de Oude Rijksweg (N289) met elkaar te verbinden. In de nacht van 13 op 14 juli gebeurt dat ter hoogte van bedrijventerrein De Poort.  Twee weken later, in de nacht van  27 op 28 juli  wordt ter hoogte van het hoogspanningsstation de weg overgestoken. 

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, heeft TenneT de werkzaamheden in nacht van zaterdag op zondag gepland. Tussen 1.00 en 6.00 uur wordt het verkeer over de A58 bij Rilland in beide richtingen over één rijbaan geleid en geldt er een maximumsnelheid van 70. Gedurende deze periode wordt het verkeer dus  meerdere malen 15 minuten stilgelegd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement