Volledig scherm
Karel met zijn zoon Koen boven Zeeland © Koen Tilley

96-jarige Karel springt weer uit vliegtuig boven Zeeland (en landt hopelijk deze keer mét schoenen)

VIDEODILBEEK - En ja hoor, hij doet het opnieuw. De inmiddels 96-jarige Karel Tilley uit het Belgische Dilbeek springt zondag weer uit een vliegtuig boven Zeeland. En hopelijk landt de ‘krasse knar’ dit keer mét schoenen aan.      

De hoogbejaarde Belg zit inmiddels al zo'n 5 jaar in een zorgcentrum, maar maakt zowat nog jaarlijks een sprong van 3 kilometer hoogte bij Paracentrum Zeeland in Arnemuiden. Zijn enthousiasme voor parachutespringen begon in 2015. Hij besloot samen met zijn zoon Koen om voor de grap eens te springen. 

Inmiddels wordt het zondag alweer zijn vierde sprong. “Ik heb de microbe te pakken”, zegt Karel tegen Het Laatste Nieuws. “Of ik bang ben? Neen, totaal niet. Ik heb meer schrik van de interviews die ik vooraf moet geven aan de pers. Het is natuurlijk een duosprong, waarbij een begeleider bijna al het werk doet. Bij de landing moet ik enkel mijn benen omhoog doen. Maar dat zal wel nog gaan, hoor. Ik wil de jonge generatie eens laten zien wat ik nog kan.” 

In 2017 verliep de sprong overigens niet helemaal soepeltjes. Tilley verloor halverwege zijn schoenen en kwam op zijn sokken op Zeeuwse bodem terecht. Zijn schoenen werden nooit teruggevonden.   

Tilley vertrekt zondag samen met zijn zoon Koen naar Arnemuiden. “Ik ben enorm fier op mijn vader”, vertelt Koen tegen HLN. “Als ik het aan vrienden en familie vertel, kunnen ze het amper geloven. Het is al straf dat hij op zijn 96ste zo gezond is. Maar dit is gewoon ongelooflijk. Het is eveneens een speciaal vader-zoon moment. Niet iedereen kan zeggen dat hij samen met zijn vader uit een ‘vliegmachien’ is gesprongen.”

“Ik tel ongedurig de dagen naar zondag af”, zegt de 96-jarige waaghals. De sprong wordt net als in 2017 vastgelegd op camera. “Want hoe gaan mensen het anders mijn verhaal geloven”, glimlacht Karel.

Bekijk hieronder zijn sprong van twee jaar geleden. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement