Volledig scherm
© Thinkstock

750 kilo cocaïne onderschept in haven van Vlissingen

VLISSINGEN - De douane heeft  vrijdag in de haven van Vlissingen 750 kilo cocaïne onderschept. De drugs werden gevonden in dozen met bananen tijdens een controle met speurhonden. 

De container waarin de dozen met bananen zaten, is afkomstig uit Ecuador en was bestemd voor een bedrijf in Roemenië. De drugs zijn in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd.

De drugs hebben een straatwaarde van zo'n 37,5 miljoen euro.

De douane onderschepte begin november ook 750 kilo cocaïne tijdens een controle in de Rotterdamse haven. De drugs zaten toen eveneens verstopt in een container tussen bananen. De container was bedoeld voor een bedrijf in Vlissingen; dat bedrijf heeft niets met de smokkel te maken. De container waarin de bananen zaten, kwam toen ook uit Ecuador. 

In oktober werd 1008 kilo cocaïne gevonden op een schip in de haven van Vlissingen. Ook die drugs zaten in een container met bananen uit Ecuador verstopt. Die container moest naar een bedrijf in Heerhugowaard. Ook dat bedrijf heeft volgens de douane niets met de smokkel te maken.

  1. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
    video

    Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

    VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.