Volledig scherm
Goes, Ride for the Roses 2019, Sophie Gaakeer, verslaggever Ondine © Ernesta Verburg

7000 fietsers halen 850.000 euro op bij landelijke Ride for the Roses in Zeeland

VLISSINGEN - Ruim 7000 fietsers hebben samen 850.000 euro opgehaald voor kankeronderzoek bij de 22e editie van Ride for the Roses. De landelijke fietstocht, waarvan de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat, vond voor de derde keer plaats in Zeeland. 

Onder de duizenden fietsers waren ook een aantal bekende deelnemers. Zo fietste een team van zes kabinetsleden mee, onder aanvoering van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). 

Bij voorgaande landelijke edities in Zeeland (2008 en 2014) waren er grofweg twee keer zoveel deelnemers en werd ook meer geld opgehaald. In 2008 fietsten 14.000 mensen zo’n 1,1 miljoen euro bij elkaar. In 2014 waren er 12.000 deelnemers die samen bijna 1,2 miljoen euro inzamelden voor kankeronderzoek.

‘Geweldig bedrag’

Volledig scherm
Ilse Moerkerk (midden) bij de fietsgroep: Ilse’s Angels © Ernesta Verburg

Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding, is desalniettemin onder de indruk: “Met het geweldige bedrag van €852.709,- dat vandaag is opgehaald, kan een significante versnelling in onderzoek worden gerealiseerd. Daar zijn we de deelnemers, alle vrijwilligers en de provincie Zeeland ontzettend dankbaar voor.”

Zowel Theo Schouwenaar als Ilse Moerkerk was aanwezig. Naar hen zijn twee van de routes vernoemd, respectievelijk de 100 km- en 25 km-route. Schouwenaar is al jaren vrijwilliger en kreeg in 2012 zelf kanker. Moerkerk kreeg in 2014 kanker in haar heup. De fietstocht is voor haar een jaarlijks terugkerend doel, zelfs toen afgelopen jaar haar volledige been werd geamputeerd. Dit jaar deed zij voor het eerst mee met de handbike.

Assen

De deelnemers konden kiezen uit vier afstanden: 10, 25, 50 en 100 kilometer. Het vertrek was in Goes. De 10 kilometer ging richting ’s-Heer Arendskerke, de 25 en 50 kilometer door de Zak van Zuid-Beveland en de 100 kilometer over de Zeelandbrug en de Oosterscheldekering. 

Volgend jaar wordt Ride for the Roses in Assen gehouden. Dat werd vanmiddag op ludieke wijze bekendgemaakt toen de burgemeester van Assen werd binnengereden door één van de motards. De start- en finishlocatie vindt plaats op TT Assen.

Volledig scherm
De vier routes van de Ride for the Roses 2019 © Eva Bonneur
Volledig scherm
Team Wille uit Phillipine heeft de 50 km afgelegd © Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
© Ernesta Verburg
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement