Volledig scherm
Het fietsvoetveer tussen Vlissingen en Breskens. © foto Lex de Meester

50Plus: langdurige uitval fietsvoetveer is onacceptabel

VLISSINGEN - Een langdurige uitval van het fietsvoetveer tussen Breskens en Vlissingen is onacceptabel. Dat stelt statenfractie 50Plus naar aanleiding van het feit dat een van de twee Westerscheldeferry's voor onbepaalde tijd uit de vaart is vanwege een ernstig technisch mankement. 

De partij wijst erop dat veel scholieren en werknemers van de openbaarvervoersdienst gebruik maken om naar school en werk te kunnen gaan en wil daarom van het dagelijks provinciebestuur weten of dat op de hoogte is van de langdurige uitval van een van de twee boten, de Willem-Alexander.  En, in geval van een ‘ja', waarom de staten daar dan niet over zijn geïnformeerd. Ook wil de fractie antwoord op de vraag wat GS kan en gaat doen om de continuïteit van de Westerschelde Ferry in de toekomst te kunnen garanderen.

Eerder deze week meldde deze krant dat de Willem-Alexander voor onbepaalde tijd uit de vaart is vanwege een onverwacht defect geraakte generator. Eind deze maand moet duidelijk worden waardoor het probleem is veroorzaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan voor Zeeuws themapark dat meer dan duizend banen oplevert
    PREMIUM

    Plan voor Zeeuws themapark dat meer dan duizend banen oplevert

    VLISSINGEN - De kavel waar de marinierskazerne in Vlissingen had moeten verrijzen, is een uitgelezen plek voor een Zeeuws themapark. Algemeen directeur Leon Overdulve van offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke heeft een plan klaarliggen voor een attractiepark dat het Chinese bedrijf Fantawild voor viervijfde wil financieren. Het themapark levert 1000 tot 1500 directe banen op en moet per jaar twee miljoen bezoekers trekken om zich te kunnen bedruipen.