Bij het ongeluk is een persoon om het leven gekomen.
Volledig scherm
Bij het ongeluk is een persoon om het leven gekomen. © HV Zeeland

41-jarige Middelburger komt om bij ongeval op A58 bij Kruiningen

Update 10.17 uurKRUININGEN - Bij een verkeersongeval op de A58 bij Kruiningen is vanmiddag een 41-jarige man uit Middelburg om het leven gekomen. Dat heeft de politie vanavond bekend gemaakt, nadat zijn familie erover was geïnformeerd. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval loopt nog. 

Het ongeluk gebeurde rond 12.30 uur op de rijbaan richting Middelburg tussen afslag Waarde en Kruiningen. Een personenauto reed met hoge snelheid achterop een vrachtauto. De bestuurder, een 41-jarige Middelburger, overleed ter plaatse. De vrachtauto werd bestuurd door een 40-jarige man uit Polen. 

Meerdere eenheden van de brandweer, de politie en twee ambulances werden met spoed naar de plek van het ongeval gestuurd. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. De weg richting Middelburg was lange tijd afgesloten, het verkeer werd via de afrit geleid.  

Over de toedracht is van het ongeluk is nog niets bekend. De politie doet nog onderzoek. 

  1. Genezen ic-patiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’
    PREMIUM

    Genezen ic-pa­tiënt: ‘Drie dagen geleden kreeg ik weer zin in het leven’

    MIDDELBURG - De kwetsbaarheid van de mens, is een thema dat de Middelburgse kunstschilder Jos Pielage (1951) tot uitdrukking brengt in zijn werk. ,,Hoe fragiel het menselijk leven is en hoe geluk of pech afhangt van factoren die buiten ons liggen, maar vaak alles bepalen”, meldt hij op zijn website. Hij ondervond die kwetsbaarheid letterlijk aan den lijve, toen hij besmet raakte met het coronavirus. Hij belandde op de intensive careafdeling van ziekenhuis Adrz in Goes. Donderdag rond het middaguur mocht hij als eerste genezen IC-patiënt naar huis.