Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

300 telefoontjes per dag bij GGD Zeeland. Ook huisartsen platgebeld

VLISSINGEN - Huisartsen, GGD en ziekenhuizen hebben hun handen vol om alle vragen rond het coronavirus te beantwoorden. ,,Nog steeds bellen heel veel mensen naar de praktijken en huisartsenposten”, zegt directeur Ruud Münstermann van de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie.

 1. Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’
  PREMIUM
  PORTRET

  Zuhal Demir: ‘Allez, het is shit, maar we moeten door de shit heen’

  Lik op stuk gaf zij een grote, Amerikaanse multinational in Antwerpen en nog een paar machtige, industriële bedrijven die de Schelde gebruikten als een open riool. Daarom is mijnwerkersdochter Zuhal Demir, Vlaams minister van Milieu, geloofwaardig als zij op ernstige toon verzekert dat ze ook voor de Zeeuwen ,,heel fel op de bal zit.’’ En: ,,Echt, ik zat er in het PFAS-dossier ferm op en blijf dat doen, ook voor de Zeeuwen.’’
 2. Rutte sterft dood door duizend sneden
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Rutte sterft dood door duizend sneden

  En toen werd Mark pislink. Lang in een opnieuw heel venijnig Tweede Kamerdebat over ‘Nokiagate’ acteerde de belaagde minister-president onverschilligheid. Hij zat lekker te oefenen met zijn smartphone. Maar donderdag om 14.10 uur precies verloor Mark Rutte zijn geduld en barstte hij zwaar geïrriteerd los. Hij heeft schoon genoeg van dit soort debatten. Dat eeuwige wantrouwen, dat gebrek aan basaal respect, het uitvergroten van fouten, die niet aflatende valsheid, de altijd opduikende suggestie dat hij altijd de boel belazert: monden in de Tweede Kamer vielen open en de mijne ook.