Volledig scherm
© Thinkstock

240 uur taakstraf voor man uit Oud-Vossemeer die zijn stiefdochter misbruikte

MIDDELBURG - De 53-jarige A. W. uit Oud-Vossemeer is vandaag in Middelburg veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur plus een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Voor het misbruiken van zijn stiefdochter werd twee weken geleden nog een taakstraf van 200 uur geëist. 

De 20-jarige stiefdochter van de man heeft het Syndroom van Down en daarmee het niveau van een kind van vier. Naast de opgelegde taakstaf moet W. een schadevergoeding van 2802 euro betalen.  De rechtbank kwam tot een hogere straf omdat zij vindt dat de geëiste straf geen recht doet aan de ernst van het misdrijf. Verder heeft de rechtbank rekening gehouden met de proceshouding, dat hij een blanco strafblad heeft en psychische hulp heeft gezocht. 

Het gebeurde allemaal op kerstavond in 2017. W. en zijn echtgenote waren nog iets in het dorp gaan drinken. Na de nodige drankjes gaat W. als eerste naar huis. Daar gaat hij naar de slaapkamer van zijn stiefdochter en betast haar. Ook zou ze hem hebben bevredigd. 

Nachtmerries

Het gevolg van zijn handelen is dat de vrouw in enorme psychische problemen is geraakt, nachtmerries heeft en ernstig lijdt onder hetgeen haar is overkomen. De claim van de moeder van 6000 euro werd door de rechtbank niet ontvankelijk verklaard. Zij zal die via een civiele procedure moeten zien te innen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement