Jongeren zijn vaak onvoldoende voorbereid op financiële zelfstandigheid, met schulden als gevolg.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren zijn vaak onvoldoende voorbereid op financiële zelfstandigheid, met schulden als gevolg. © Shutterstock

18 jaar oud en al duizenden euro's schuld. ‘Zeeuwse jongeren krijgen daar later vaker problemen mee’

pollVLISSINGEN -  Elke week krijgt sociaal juridisch dienstverlener Nicole den Ouden wel een jongere aan haar bureau die in de problemen dreigt te komen. Het gaat om jongeren vanaf een jaar of 16, 17. Op die leeftijd gaan ze richting financiële zelfstandigheid. Ze moeten dingen zelf gaan regelen. En daar gaat het fout. ,,Ik schrik daar van”, zegt Den Ouden.

 1. Financiële ramp voor gemeente Veere heel wat kleiner dan gevreesd; nog geen één miljoen euro
  PREMIUM

  Financiële ramp voor gemeente Veere heel wat kleiner dan gevreesd; nog geen één miljoen euro

  DOMBURG - De financiële ramp voor de gemeente Veere lijkt mee te vallen. Medio juni vreesde Pieter Wisse (CDA, financiën) nog dat hij als pas aangetreden wethouder dit jaar maar liefst 8,5 miljoen euro mis zou lopen door de coronacrisis. Want hij rekende op veel minder toeristen en navenant minder toeristenbelasting en parkeerinkomsten. En op veel extra uitgaven om de gevolgen van crisis te bestrijden.
 2. Stekelrogonderzoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenmanta’ van de Noordzee

  Stekelro­gon­der­zoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenman­ta’ van de Noordzee

  BAARLAND - In de Westerschelde bij Baarland worden zaterdag tien stekelroggen uitgezet. Die zijn uitgerust met een zendertje, om meer te weten te komen over hun verplaatsingsgedrag en overleving na uitzetting in het wild. De roggen zijn de laatsten van een bijzonder en innovatief onderzoek van WWF-NL, Sportvisserij Nederland en Blue Linked, waarin wordt gekeken of het kweken en uitzetten van haaien en roggen kan bijdragen aan het herstel van populaties in de Noordzee.