Volledig scherm
. © HV Zeeland

15-jarige jongen opgepakt voor gewelddadige diefstal in horecazaak in Middelburg

UPDATE: 09.50 UURMIDDELBURG - Een 15-jarige jongen uit Middelburg is vrijdagavond aangehouden voor een gewelddadige diefstal in een horecazaak op de Markt in Middelburg. Twee mannen die tijdens de nasleep daarvan ook zijn aangehouden omdat ze wapens en inbrekersspullen bij zich hadden, zijn volgens de politie vermoedelijk niet betrokken bij de zaak.

De politie kreeg om 22.35 uur de melding dat er een overval was gepleegd op een horecazaak op de Markt. Bij navraag bleek dat het geen overval was, maar dat er sprake was van diefstal van een geldkistje. Een medewerker zag de twee jongens met het kistje naar buiten rennen en ging er achteraan. Hij werd tijdens de achtervolging door een van de daders bedreigd met een mes. De daders splitsten zich op waarna de medewerker ze uit het oog verloor. De politie kon even later de 15-jarige jongen aanhouden op de Overloper. De zoektocht naar de tweede dader, loopt nog.

Tijdens de zoekactie werden op de Dam in Middelburg een 20-jarige Middelburger en een 22-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Zij zaten in een auto waarin hennep en hasj lag, maar ook inbrekersspullen, drie messen en  mogelijk gestolen spullen.

Volledig scherm
De Markt in Middelburg. © HV Zeeland
  1. Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’

    VLISSINGEN - In haar hoofd is Rowena van der Wekken (43) nog steeds in haar geboorteland Bangladesh. Het geluid van het drukke verkeer, de gebedsoproepen van moskeeën en de vechtende straathonden en -katten klinken nog na. De Vlissingse keerde zaterdag terug van een ontmoeting met haar familie nadat ze als baby van haar moeder werd afgepakt en via adoptie terechtkwam bij een Zeeuws echtpaar.