Volledig scherm
In het JRC komt een laboratorium waar de verschillende onderwijsinstituten gebruik van kunnen maken. © Thinkstock

12 miljoen euro voor Joint Research Center

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland en het Rijk stellen 12 miljoen euro beschikbaar voor de komst van het Joint Research Center (JRC) in Middelburg. Dit nieuwe bèta onderzoekscentrum wordt in 2021 geopend aan het Groene Woud. 

Het Rijk draagt 7 miljoen euro bij en de provincie 5 miljoen. Dat was al eerder bekend bekendgemaakt, maar het verlenen van de subsidie is nu definitief vastgesteld. De bijdrage van het Rijk maakt deel uit van het pakket van 25 miljoen euro dat op advies van Jan-Peter Balkenende, beschikbaar is gesteld voor de versterking van de Zeeuwse economie.

De HZ, University College Roosevelt, Scalda en andere instellingen gaan in het JRC samenwerken met bedrijven en overheden op het gebied van water, energie en ecologie. Het project wordt getrokken door de HZ.

Het JRC is de eerste stap in de komst van de Bèta Campus Zeeland, dat een netwerk moet worden van kennisinstellingen, bedrijven en researchfaciliteiten om zo het technisch hoger en wetenschappelijk onderzoek en onderwijs naar een hoger plan te tillen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement