Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Delta in Middelburg. © PZC

10 werknemers Delta zien vertrek naar Schiedam niet zitten, OR verwacht meer gedwongen verhuizingen

MIDDELBURG - Tien van de zestig Delta-werknemers wiens baan binnenkort verdwijnt naar Schiedam vertrekken bij het Zeeuwse bedrijf. De ondernemingsraad verwacht dat meer werknemers de komende tijd vertrekken en dat volgend jaar ook andere banen uit de provincie verdwijnen.

De banen van de werknemers binnen de Telecom-tak verdwijnen per 1 september naar Schiedam. Oorzaak is de beslissing van EQT, de eigenaar van Delta, om glasvezelbedrijf CAIW aan te kopen. Beide bedrijven worden samengevoegd in Schiedam. 

Tien van de zestig werknemers besluiten nu om te vertrekken. "Dat zullen er komende tijd meer worden", zegt Bart van Houte van de ondernemingsraad. Een (onbekend) aantal van de 50 werknemers twijfelt nog over de stap naar Schiedam en maakt gebruik van een 'gewenningsperiode'. Ze mogen hun reistijd als werktijd aanmerken of een aantal maanden deeltijd in Schiedam werken. 

Van Houte: "We merkten dat we hoog en laag konden springen, maar dat de banen toch vertrokken naar Schiedam. We hebben ons toen 100 procent geconcentreerd op de goede regelingen zoals het werken in deeltijd op de nieuwe werkplek." 

Hij verwacht dat volgend jaar meer banen bij Delta verdwijnen naar plaatsen buiten Zeeland. "Uiteindelijk zal het aantal banen dat verdwijnt absoluut niet meer dan een kwart zijn van de 450 banen in totaal. Maar meer dan deze 60 zullen het er wel worden, als je alles afpelt." 

Het vertrek uit Zeeland van een aantal banen wijt Van Houte aan de aandeelhouders. "Als die er niet voor gekozen hadden om Delta te verkopen, was er nu helemaal nooit sprake geweest van een vertrek uit Zeeland."

Verdwijnt jouw baan bij Delta uit de provincie en wil je er anoniem over vertellen stuur dan een mail naar bas.bareman@persgroep.net.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement