1. Gehard door het leven aan de Noordzee
  PREMIUM

  Gehard door het leven aan de Noordzee

  Ik moet een van de weinige Nederlanders zijn die nog nooit iets van Esther Verhoef (geb. 1968) had gelezen. Daarin is nu verandering gekomen, ik las een verhaal van haar en wil meteen de rest van haar oeuvre lezen. Een heel succesvol oeuvre, ik zie ergens dat in Nederland al 2,5 miljoen exemplaren van haar literaire thrillers zijn verkocht. Het verhaal dat me zo overtuigde is een Zeeuws verhaal, ‘Worst case scenario’, en het is te vinden in een 2011 verschenen boek ‘Nouveau riche & andere verhalen’.
 2. Ate de Jong schrijft
een filmthriller
  zeeland-geboekt

  Ate de Jong schrijft een filmthril­ler

  Van de uit Aardenburg afkomstige filmregisseur Ate de Jong (1953) verschijnt volgende maand de thriller ‘Onder de rode loper'. Daarin vermengt hij een verzonnen verhaal met feiten uit zijn eigen filmcarrière. De thriller speelt tijdens de opnames van ‘De Ontdekking van de Hemel’ en ‘Enigma’, beide films waarvan Ate de Jong zelf (co)producent is geweest. In het boek is Mick Jagger de producent. Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Zijn zoektocht leidt hem naar Italië en Zwitserland
 1. Carolijn Visser weet niet van wijken
  PREMIUM

  Carolijn Visser weet niet van wijken

  Elke maand peilen we wat het best verkochte Zeeuwse boek is. De grootste boekhandels in de provincie leveren daartoe een top 5 aan. In maart valt op dat Carolijn Visser hard op weg is een ‘evergreen’ te worden met haar boek 'Zeeuws geluk'. Franca Treur blijft een geliefde gids in de liefde. Paul de Schipper duikt op in Goes, met zijn verslaggever Niek Karhof van het katholieke Zeeuwtje: een boek deels biografie en deels persgeschiedenis, die de hele provincie aangaat.

blogs